betegség, megelőzés
     
   
betegség megelőzés
 
Dr. Angyal Géza
szülész-nőgyógyász főorvos orvosi profilja. Ha van kedve, részletesen tájékozódhat:
Kattintson ide!
 
 
 
Nagyon izgultam a vizsgálat előtt, de az otthonos várószoba már az első percekben megnyugtatott ...
 
 
Jó hírű, kedves orvos. Nyugodtan rábízhatod magad. Kovács Anikó, 21 éves.
 
 
Doktor úrnak köszönhetem gyermekem egészségét. Még egyszer köszönöm!
Budainé Erzsébet 32 éves
 
 
Egyáltalán nem úgy járok ide, mintha orvoshoz jönnék. Az előjegyzés nagyszerű, sohasem várok sokat... Szívből ajánlom minden nőnek.
 
 
Angyal főorvos úrnál szültem második gyermekemet. Mindig számíthattam rá, a harmadikkal is őt választom! Mozsári Szilvia 33 éves.
 
 
 
 
 
A teljes 'Orvos válaszol' rovat eléréséhez
Kattintson ide!
 
 
 
Az orvos válaszol...

A rovat technikai okokból jelenleg szünetel.
 

     
 
  név:  
  kérdés:  
  Jelenleg sajnos nem küldhet üzenetet.  
 
     
 
 
     
 
2010-05-05 19:49:39  
  Magdi kérdése:  
 
Kedves Doktor Úr!

3 hete voltam nőgyógyásznál erős jobb oldali kismedencei fájdalommal. Megvizsgált, megállapította, hogy jobb oldali petefészek-petevezeték-hüvelyi gyulladásom van. Az UH-n terhességre utaló jel nem volt. Kaptam rá Curam antibiotikumot és Aflamin gyulladáscsökkentőt. Ma voltam kontrollon és újabb vizsgálaton, mivel a menstruációm két hete késik. Megállapította a terhességem. Kicsit el vagyok kenődve, hogy épp most szedtem be ezt a sok gyógyszert, de az orvos szerint ez ilyenkor még nem gond. Mégis aggódom.
Most essek pánikba vagy ne essek?
 
  Az orvos válasza:  
 
Kedves Magdi!
Aggodalomra nincs oka.
 
 
     
     
 
2010-05-05 13:51:02  
  Brigitta kérdése:  
 
Kedves dr. Angyal Géza!
2 éve szedek cypromix nevű fogamzásgátlót. Pénteken (ápr.30) kellett volna bevennem az újabb levél első szemét. Csütörtökön elmentem feliratni a gyógyszert, de kiderült, hogy elköltözött az orvosom rendelője. Ma írtak fel nekem receptet (máj.5). Azt mondták, hogy nincs káros hatása ha ma veszem be az újabb levelet, csak annyival tolódik a menzeszem! Kérdésem az lenne, hogy ha várnék péntekig a gyógyszer beszedésével (mert így maradnának a régi napok amikor abba hagyom a gyógyszert meg mikor elkezdem újra ) ..lenne e bajom ebből.. így hogy a 7 napos szünet után még 1 héttel később kezdem el az új levelet?? vagy inkább tartsak hosszú szünetet? Válaszát előre is köszönöm
 
  Az orvos válasza:  
 
Kedves Brigitta!
A ciklusa felborult,tartson szünetet és a szedés elkezdését beszélje meg kezelőorvosával!
 
 
     
     
 
2010-05-03 19:02:01  
  Enikő kérdése:  
 
Belgyógyászati ultrahangon voltam,ahol az uterus rfv ben a douglasban kevés folyadék található.Januárban a rákszűrés utáni ultrahangon nem volt még folyadék.Szeretném megkérdezni mit jelent ez.Valami baj van -e köszönettel
 
  Az orvos válasza:  
 
Kedves Enikő!
Nincs baj,aggódnia nem érdemes.
 
 
     
     
 
2010-05-01 18:26:31  
  andi kérdése:  
 
Tisztelt Doktor úr!
Idén töltöm a 46. évemet. Rendszeresen sportolok heti két alkalommal. A menstruációm rendben időre megjön minden hónapban, de leírhatatlan görcsök mellett. (utóbbi egy év alatt) és általában 3 napig tart. Az első nap szinte csak éppen hogy van a második, illetve a harmadik napon viszont beindul és a vér mellett bőségesen, van masszívabb nyákos anyag is. Már szinte minden görcsoldót kipróbáltam de szinte semmit sem használ. Érdeklődnék, hogy lehet-e valamit tenni ebben az ügyben, mert mind amellett, hogy igen fájdalmas eléggé akadályoz a munkavégzésben is.
Köszönöm
 
  Az orvos válasza:  
 
Kedves Andi!
A problémán segiteni természetesen lehet,de ezt meg kell előzze egy részletes szakorvosi vizsgálat.Ezt követően gyógyszeres kezeés kezdhető.
 
 
     
     
 
2010-04-29 08:48:05  
  Szilvi kérdése:  
 
Fél éve szedem a fogamzásgátlót!A mostani vérzésem kimaradt!Csináltam terhességi tesztet negatív lett!A kérdésem az lenne,hogy elkezdhetem-e a következő levél szedését és ha közbe mégis megjönne a menstruációm akkor mi a teendő?Köszönöm!
 
  Az orvos válasza:  
 
Kedves Szilvi!
Az eredeti szedési rendnek megfelelően folytathatja a tabletta szedést.Ha újra gondjai lennének szakorvosi vizsgálat indokolt.
 
 
     
     
 
2010-04-28 14:59:46  
  Brigi kérdése:  
 
Kedves Doktor Úr!

19 éves vagyok, már 7 éve menstruálok, de még mindig rendszertelenül jön meg. Eddig 64 nap volt a két menstruáció között eltelt legtöbb idő. Jelenleg pedig a 69. napnál tartok, de még mindig semmi. Nagyon aggódok, hogy valami baj lehet. Februárban menstruáltam utoljára, de akkor is csak 3 napig, és nagyon gyenge volt a vérzésem. Pedig általában erős szokott lenni és alhasi fájdalmaim vannak. Még nem voltam nőgyógyásznál, de úgy gondolom most mindenképpen el kéne mennem. Szeretném megkérdezni, hogy ha nem a lakóhelyemen szeretnék elmenni az SZTK-ba, hanem egy budapesti SZTK-ba, akkor azért fizetnem kell? Vagy csak akkor, ha magánorvoshoz megyek? Hogyan találhatnék megfelelő orvost? A rákszűrés mennyibe kerül? És Ön szerint mi lehet a probléma? Lehetséges, hogy ciszta?

Várom mihamarabbi válaszát!
Köszönettel: Egy aggódó lány
 
  Az orvos válasza:  
 
Kedves Brigi!
STK-ba bármely városban elmehet, de lehet, hogy előjegyzés szükséges. Ezért fizetni nem kell, a magánorvosi ellátás viszont térités ellenében történik. Problémája megoldásához mindenképpen szükséges a szakorvosi vizsgálat.
 
 
     
     
 
2010-04-28 13:27:51  
  aggódó kérdése:  
 
Tisztelt Doktor Úr!
Sikeres meddővé tétel után van-e várakozási idő, kell-e még más módszerrel is védekezni?
Köszönettel
 
  Az orvos válasza:  
 
Várakozási idő nincs és más módszert sem kell alkalmazni.
 
 
     
     
 
2010-04-27 21:25:55  
  S82 kérdése:  
 
jo napot!Az lenne a problemam hogy marcius elejen volt meg a menszeszem utolojara most meg mar aprilis 27.-e vanes azota semmi es 1 honapja vol az utolso szex is.mar 5 tesztet csinaltam de mind negativ.kuldoldon elek es sajnos itt nem olyan az orvosi vizsgalat mint otthon sajnos.de ma megis elmentem es csak 1 terhessegi tesztet csinalt meg megnyomkodta a hasam es ennyi.a teszt negati es azt mondta hogy ne aggodjak szerinte nem vagyok terhes.ultrahangot meg meg nem erdemes csinalni mert korai.most maga szeritn varjak vagy mi legyen?semmilyen tunetem nincs ami terhessegre utalna.
valaszat elore is koszonom
 
  Az orvos válasza:  
 
Nem valószínű, hogy terhes. Ha a mensese újabb 2 hét elteltével sem jelentkezne, úgy UH vizsgálat végzése mindenképpen indokolt.
 
 
     
     
 
2010-04-27 21:16:54  
  kerika5@freemail.hu kérdése:  
 
Kedves Doktor Úr!
50 éves vagyok, kb 20 naponta erös vérzésem van,a mioma a méhfalba nö, jelenleg 6cm.es.Őn szerint indokolt a méheltávolítás?
 
  Az orvos válasza:  
 
A méheltávolitás ilyen panaszok mellett valóban szóba jön. A méh megtartása is lehetséges, azonban a myoma szakszerű kiágyazásával.
 
 
     
     
 
2010-04-27 14:40:21  
  Bianka kérdése:  
 
Jónapot Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy tegnap fürdés közben észrevettem a hüvelyemtől kb pár cm-re, hogy van egy kis dudor! Megnéztem és amint láttam szemölcs, kb gombostű vége nagyságú és fehér szinű! Remélem nem HPV ! Ön szerint?
 
  Az orvos válasza:  
 
E-mail leírás alapján a válaszadás nagyon nehéz. Mindenképpen szakvizsgálat szükséges.
 
 
     
 
 
  vissza a kezdőlapra